среда, 30 марта 2016 г.

І так, сьогодні ми розглянемо мої улюбленні 3 страви.

 Сніданок


Солодкі грінки.




Рецепт солодких грінок:
- батон, що важливо, не свіжий - 1 шт.;
- яйця великі дієтичні - 3 шт.;
- символічна щіпка дрібної солі;
- молоко або вершки середньої жирності, свіжі - 1 ст-н;
- цукор - 2 ст.лож., або 8 таблеток цукрозамінника (розводимо в яйці);
- ванільний пакетний цукор - третину пакету.


Як приготувати солодкі грінки:

Хліба дати пару годин полежати на столі. При бажанні відрізати краю, уподібнюючи брикету тестового хліба. Але гурмани вважають за краще не робити цього. Замість цього вони нарізають батон, відступаючи від кожного краю сантиметрів на 10-ть, скибками по 1.4 сантиметри.
Виделкою збиваються яйця, ваніль, вершки і цукор. Важливо робити це саме виделкою, щоб кристали цукру не до кінця розчинилися - так буде смачніше. Розігріваємо в плоскій сковорідці побільше вершкового масла. Відразу потім з двох сторін шматок батона і відразу викладаємо його в сковороду.
Обсмажуємо до отримання скоринки. Але пам'ятаємо, що цукор швидко пригорає, а тому вогонь повинен бути мінімальним, щоб смачні грінки не виявилися сирими всередині. Подаємо відразу ж.
Якщо хочеться, прикрашаємо цукровою пудрою, ягідками з варенням, медом. Ідеальний напій для цієї страви - несильно гарячий несолодкий чай з великою часточкою лимона.



Обід



Як приготувати спагетті з морепродуктами і каперсами.




Як приготувати спагетті з морепродуктами і каперсами. Нам знадобиться:
- спагеті – 75 гр-ів;
- креветки будь – 110 гр-ів;
- мідії – 50 гр-ів без раковин;
- рапани – 100 гр-ів без раковин;
- гребінці – 55 гр-ів без раковин;
- помідор;
- лукавиця;
- (важливо!) – рівно 10 гр-ів часнику;
- імбир;
- каперси – 14 гр-ів;
- пармезан – 24 гр-ів;
- оливкова або пальмове масло;
- спеції.

Як приготувати спагетті з морепродуктами і каперсами.


Помідори нарізати кубиками в пару міліметрів. Цибулю нарізати найтоншими півкільцями. Часник обов'язково пюрировать. Імбир дрібно натираємо. Все це тушкує на самому невеликому вогні, налив у сковорідку щедру порцію масла.
Всі морепродукти ретельно промиваємо. Забули сказати, що набір їх може бути будь-яким, включаючи крабів і восьминогів. Раковини не видаляємо. Креветки очистити. Кладемо все овочів на сковорідці. Збільшуємо трохи вогонь під нею.

Доливаємо близько 100 мл-у води. Всипаємо каперси. Доводимо до готовності кожного з морепродуктів. Тільки тепер щедро присмачую приправами. А ось солимо не дуже активно. Паралельно відварюємо спагетті. На друшляку промиваємо холодною струменем води. Викидаємо на сковороду готовим до морепродуктів. Перемішуємо.
Накручуючи спагетті на вилку, викладаємо «клубок» на тарілку. Слідом – морепродукти. А вже потім – соус. Тільки після цього посипаємо дрібно натертим сирком.



Вечеря


Картопля по-грецьки.



Рецепт картоплі по-грецькі:
- картопля - 0,5-0,7 кг-ів
- бринза - 200 гр-ів
- різнобарвний болгарський перець - 2 штуки
- цибуля - 2 цибулини
сіль, перець
листя салату
рослинна олія для смаження

Як приготувати картоплю по-грецькому:

Картоплю очистити, нарізати часточками і обсмажити до золотистого кольору, викласти на серветку, щоб скло зайву олію. Цибулю очистити, нарізати тонкими кільцями і окремо обсмажити до золотистого кольору. Болгарський перець очистити, нарізати соломкою і також окремо обсмажити.
Бринзу нарізати невеликими кубиками. Листя салату вимити й обсушити паперовими серветками.
Картопля, цибуля, перець, бринзу з'єднати, посолити і поперчити, потім акуратно перемішати. Картопля з овочами і сиром викласти на тарілку, вистелену листям салату, і подати на стіл.





Комментариев нет:

Отправить комментарий